Monday, May 27, 2019


Vannitoa tuunimisest, Ugala lampidest ja varjamisest!


Et kõik ausalt ära rääkida, pean alustama aastast 2015, kui talumaja alumised palgid vahetusse läksid ja meie vannituba jäi rippuvate kipsplaatide, ämblikuvõrkude ja sipelgapesade jäänuste tallermaaks.  Täpselt 2016. aasta novembris seadsin sammud mööda porist rada kuuri poole, sest remont algab ju alati kuurist, kus on veel eelmiste tuunimiste ülejääke ja muud huvitavat, mis vahepeal juba ununenud on.
Otsustasin teha 0 Euroga vannitoa remondi, kuid lõpuks päris nii ikka ei läinud, sest kuuri alt leitud mingisugune punane läikiv värv siiski seinavärviks ei sobinud ja tuli osta 15 Euro eest värvi ja palkidele valget seinavaha. Vannitoa ja kuurivaheline rada sai remondiga üsna vesiseks tallatud. Kuur on ju kõigil kummist ja sinna mahub palju vajalikku kraami ning sealt võib leida ka teiste jäetud huvitavat nodi ja eluks vajalikke sõnumeid.

Nii sain sealt näiteks WC paberirullide hoidiku. Tegelikult võib rulle igal pool ja mitut moodi hoida, aga mul oli vaja midagi, mis varjaks palgi sisse võetud augu (keegi kunagi mingis hoos). Selle kasti kõrvale pidin aga paigutama veel ühe kasti, sest ka teine koht seinas oli kellelgi kirvega sisse võetud. Niisiis sai üsna alguses selgeks, et varjata tuleb nii mõndagi.
Aastad läksid ja süda hakkas kripeldama, et äkki on pintslid ja rullid kilekottides ära kuivanud ja vajavad veidi  värviga niisutamist. Sel korral olid õnnepäevad, sest juubelijärgsed ümbrikud ehituspoe kinkekaartidega kutsusid ammu avama. Kiired kalkulatsioonid tehtud, võis remont alata! Alguses muidugi plaanisin ainult vannialuse põranda ära tasandada, aga läks nagu ikka. Üks plaat üles ja teine ja kolmas ja mis see terve põrand siis üles võtta on ja uued plaadid panna.

 

Kapimajanduse olin otsustanud likvideerida, sest kapisisu põrandale võttes oli selge, et see kõik mahub ilusasti vaid paari korvi.
Korvid olid nagunii tühjalt seisnud ja seal magasid tavaliselt kassid, eriti Skiso.

Kinkekaartidega pidasin täpset arvestust, et ikka jätkuks. Lisaks sain: peegli kohal oleva lambi taaskasutusest 1 Euroga, teise lambi Ugala tühjenduspäevilt - selle tuunisin kuplitega kokku, mis kunagi Sõbralt sõbrale poest ostetud (hinda ei mäleta).

Lillepotid on küünlajalgadel 1.50  Eurot - taaskasutusest.

Puidust riiulid ehitasin kappidest, mis ära lammutasin.
Seinavärvi ka uuendasin ja kardinad taaskasutusest 1 Euro. Need on tavalised aknakardinad, hea pesta ja vahetada, vett läbi ei lase.

Vaiba võtsin lihtsalt vaibavarudest ja muidugi Igavesti Kallistavatele Hiirtele tegin ka jalgade alla midagi pehmet.

Vaibad siiski tohivad olla vaid suvel või siis lahjal põrandaküttel.
Valamualust ei tahtnud pikaks teha, mulle meeldib, kui esemed on nihutatavad, teisaldatavad ja remonditavad. Alusriiuli ehitas ja kogu valamusüsteemi paigaldas peremees.
Vannituba on meil üsna suur, tõeline tuba, kus kunagi paar vanakest elasid ja sinna ilusati ära mahtusid. Siiski otsustasime ehitamise ajal, et kahte akent pole pesutuppa vaja ja ühte aknaorva ehitasin riiuli igapäevaste tarvete jaoks.
All kastis olevad pesuvahendid võiksid olla ka mujal, aga tegin ratastega kasti, sest see peab varjama torusid palgil.
Toataimedest sobib vannituppa väga hästi nõelköis. Ei vingu liialt ja kannatab kõike! Jõudu ja vastupidamist talle! Ilus oled!









No comments:

Post a Comment